Îngrijirea Tatuajelor

/
Îngrijirea Tatuajelor

Tot ce trebuie să știi despre cum să ai grijă de un tatuaj nou și despre cum să te asiguri că acesta va avea un aspect fresh un timp îndelungat.

Îngrijirea unui tatuaj constă, în general, din doi pași simpli: 1. IGIENĂ și 2. HIDRATARE.

1. Procesul de igienizare a tatuajului

Se realizează prin spălarea zonei tatuate!! CEL PUȚIN!! o dată pe zi, cu apă călduță (NU fierbinte!), de regulă dimineața sau seara, folosind un săpun antibacterian cu pH neutru.

Î: Este absolut necesar un săpun antibacterian cu pH neutru?

R: Nu, însă datorită faptului că există persoane cu pielea mai sensibilă și predispusă complicațiilor, se recomandă utilizarea unui astfel de săpun pentru a ocoli probabilitatea apariției unei reacții alergice sau unei tendințe de uscare a pielii din zona tatuată.

2. După curățarea tatuajului

Conform pașilor menționați anterior, tatuajul de tamponează (NU se șterge) cu un prosop curat, se lasă 2-5 minute, apoi se aplică un strat subțire de unguent special (ex.: Bepanthen) sau o cremă de aftercare pentru tatuaje (se pot procura din salon). Crema se aplică de mai multe ori pe parcursul zilei (de fiecare dată când pielea a absorbit stratul aplicat anterior), însă nu în exces (există riscul de a ,,sufoca„ pielea), ci într-un strat subțire.

Î: Ce se poate întâmpla dacă aplic un strat prea gros de cremă?

R: Un strat prea gros de cremă poate ,,îneca„ pielea, iar din cauza dificultății de a ,,respira„, se pot forma bubițe (pori umpluți/blocați de cremă), suprahidratare (când pielea capătă aspect de burete din cauza surplusului de cremă, împiedicând eliminarea limfei – proces natural, în vindecarea tatuajelor).

!! Acest proces va fi repetat zilnic timp de 10-14 zile!!

Tatuajul, după câteva zile după ce a fost realizat, va forma coajă, care NU TREBUIE smulsă/ruptă, întrucât odată vindecat tatuajul, cojițele vor dispărea singure. Prin hidratarea pielii, ajutăm această reacție a pielii să se vindece mai repede și în mod corect.

Dacă pielea nu este hidratată corect (prea puțină cremă sau aplicată prea rar/deloc), cojițele se vor întări, ducând la apariția unor răni , ce vor aduce cu ele crăparea pielii și posibil deteriorarea tatuajului.

Solicită o programre online

Ne puteți scrie pe Whats App la numărul de telefon +40 727 206 020

Te rugăm să specifici următoarele: 
– Nume și Prenume, Numărul de telefon, Modelul dorit (poza), Zona și Mărimea.

×

Salutare!

Scrie-ne pe Whats App următoarele informații: Nume și Prenume - Numărul de Telefon - Ce tatuaj/piercing îți dorești (poza) - Zona în care ți-l dorești
Oferindu-ne aceste informații, îți vom trimite o ofertă în cel mai scurt timp!  Apasă mai jos pe numele nostru și te redirecționăm către Whats app.

× Programează-te online