Post Image

Ingrijirea corecta a tatuajului. Cum avem grija de tatuaje.


 Pentru ca un tatuaj sa arate bine dupa vindecare, trebuie sa ne axam in primul rand pe ce trebuie sa facem inainte de tatuaj.

Evitati alcoolul inainte de tatuaje !

Alcoolul subtiaza sangele si asta va duce la o sangerare accentuata in timpul tatuajului. Asta va face ca procesul de tatuare sa fie mai greoi si mai greu de suportat. Nici tatuajul nu se va vindeca cum trebuie, nici teama nu va disparea si nici durerea nu va fi mai usor de suportat.

 Odihniti-va inainte de tatuaj !

Persoanele care vin odihnite la tatuaj suporta durerea mult mai bine ca persoanele care sunt obosite, de aceea ideal ar fi ca tatuajul sa fie facut cat mai devreme. NU, nu la 6 dimineata, dar daca este un tatuaj destul de mare si complex, ar fi bine sa fie cat mai aproape de inceperea programului salonului.

Mancati inainte de tatuaj !

O masa luata inainte de tatuaj va ajuta foarte mult sa faceti fata mai bine, organismul e mai rezistent, pielea nu se mai irita asa repede, totul devine mai usor. Chiar si toleranta la durere creste!

Bun, am ajuns la salon, am terminat tatuajul, acum trecem la ce trebuie sa facem pentru o vindecare cat mai buna.
Cel mai bun sfat pentru vindecare ti-l da chiar tatuatorul tau. Fiecare tatuator are propria reteta pentru ingrijire, asa ca cel mai bine este sa primiti instructiunile direct de la el. Noi va prezentam un mod general si recomndat de salonul nostru de tatuaje pentru o vindecare cat mai buna.

Dupa terminarea procedurii, tatuajul se va spala cu sapun verde, se va sterge prin tamponare cu servetele de hartie (de cea mai buna calitate), iar apoi se va aplica o folie de protectie care va tine rana protejata. Noi recomandam mentinerea foliei pe tatuaj aproximativ 2 -3 ore. Dupa ce indepartati folia de protectie, spalati tatuajul cu apa calduta si sapun antibacterian, apoi tamponati cu servetele de hartie pana la uscare.Dupa ce tatuajul a fost uscat, ungeti in strat subtire cu o crema speciala pentru tatuaje sau cu Bepanthen Unguent de la farmacie.
Acest procedeu se aplica de 3-4 ori pe zi in primele 2-3 zile apoi se aplica unguentul pe tatuaj de 2-3 ori pe zi. Piele trebuie mentinuta hidratata, nu se mai pune folie, trebuie lasata sa respire. Acest procedeu se aplica pana la vindecarea completa a tatuajului care difera de la persoana la persoana, dar dureaza in medie 10-15 zile.

In aceasta perioada evitati hainele stramte, incercati sa purtati bumbac, iar la dusuri ungeti tatuajul cu un strat mai gros de crema iar ulterior stergeti excesul.